Romige Pesto Spaghetti met Rucola en Krokante Ham
Ingrediënten
- 200 g rauwe ham
- 300-400 g spaghetti
- 100 g groene pesto koelvers
- 75 g rucolasla doormidden gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Leg de plakken ham in een droge koekenpan en bak ze in 5 minuten op een laag vuur krokant.
- Breek de ham daarna in stukken.
- Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Bewaar enkele eetlepels kookvocht en giet de spaghetti verder af.
- Roer de pesto om met het kookvocht en schep het vervolgens met de rucola door de spaghetti.
- Verdeel de pasta over vier borden en leg de stukken krokante ham erbovenop.
- Breng indien nodig op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer de spaghetti met gegrilde courgette voor een extra smaakdimensie en een kleurrijke presentatie.Garneer met wat extra geraspte Parmezaanse kaas voor een heerlijke Italiaanse touch.