Romige Pesto Spaghetti met Rucola en Krokante Ham

Romige Pesto Spaghetti met Rucola en Krokante Ham

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g rauwe ham
  • 300-400 g spaghetti
  • 100 g groene pesto koelvers
  • 75 g rucolasla doormidden gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Leg de plakken ham in een droge koekenpan en bak ze in 5 minuten op een laag vuur krokant.
  • Breek de ham daarna in stukken.
  • Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Bewaar enkele eetlepels kookvocht en giet de spaghetti verder af.
  • Roer de pesto om met het kookvocht en schep het vervolgens met de rucola door de spaghetti.
  • Verdeel de pasta over vier borden en leg de stukken krokante ham erbovenop.
  • Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

Serveer de spaghetti met gegrilde courgette voor een extra smaakdimensie en een kleurrijke presentatie.
Garneer met wat extra geraspte Parmezaanse kaas voor een heerlijke Italiaanse touch.

Wijnadvies:

Een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico of een frisse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken