Romige Peterselie-Ansjovisboter

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 g zachte roomboter
  • 4 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 2 ansjovisfilets uit blik fijngehakt
  • 2 theelepels versgemalen peper

Instructies

  • In een kom, kneed met koele handen alle ingrediënten goed door elkaar totdat ze goed gemengd zijn.
  • Vorm het mengsel tot een rol en wikkel deze strak in plasticfolie.
  • Bewaar de rol in de koelkast tot gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

Serveer de romige peterselie-ansjovisboter als smaakvolle toevoeging bij gegrild vlees, vis of geroosterd brood. Gebruik het als topping voor gebakken aardappelen of geroosterde groenten om extra smaak toe te voegen.

Opmerkingen:

Deze boter kan enkele dagen in de koelkast worden bewaard en kan ook worden ingevroren voor langere houdbaarheid.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Boters / Vis
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Suikervrij