Romige pindakaaskoekjes met variaties
Deze romige pindakaaskoekjes zijn een echte traktatie voor pindakaasliefhebbers. Ook lekker met chocoladedruppels of frisse roomkaasglazuur!
Ingrediënten
- 1 ei
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram zeer fijne kristalsuiker
- 115 gram boter
- 200 gram bloem
- 225 gram pindakaas met stukjes noot
- ¼ theelepel zuiveringszout
- Snufje zout
Instructies
- Zeef de bloem met het zuiveringszout.
- Klop in een andere kom de boter met beide soorten suiker licht en romig.
- Vermeng het ei met het bloemmengsel, de pindakaas en het zout.
- Klop dit mengsel door het botermengsel.
- Verpak het deeg in aluminiumfolie en leg het minstens 2 uur, liefst een nacht, in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160ºC (gasstand 2).
- Vorm balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee van het deeg.
- Leg de deegballetjes op 5 cm afstand van elkaar op een bakplaat.
- Druk ze met een vork iets platter.
- Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
- Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
- Bewaar maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voor een extra traktatie kun je het basisdeeg verrijken met 75 gram chocoladedruppels. Of bestrijk de afgekoelde koekjes met een glazuur van 200 gram roomkaas en 2 eetlepels poedersuiker, bestrooid met chocoladevlokken.
Wijnadvies:
Serveer eventueel met een glas koude melk of een zachte dessertwijn zoals muscat.
Voedingswaarden
Calories: 135 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 7 g