Romige pindakaaskoekjes met variaties

Romige pindakaaskoekjes met variaties

Deze romige pindakaaskoekjes zijn een echte traktatie voor pindakaasliefhebbers. Ook lekker met chocoladedruppels of frisse roomkaasglazuur!
Porties: 24
Voorbereidingstijd 2 uur 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 115 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 225 gram pindakaas met stukjes noot
  • ¼ theelepel zuiveringszout
  • Snufje zout

Instructies

  • Zeef de bloem met het zuiveringszout.
  • Klop in een andere kom de boter met beide soorten suiker licht en romig.
  • Vermeng het ei met het bloemmengsel, de pindakaas en het zout.
  • Klop dit mengsel door het botermengsel.
  • Verpak het deeg in aluminiumfolie en leg het minstens 2 uur, liefst een nacht, in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160ºC (gasstand 2).
  • Vorm balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee van het deeg.
  • Leg de deegballetjes op 5 cm afstand van elkaar op een bakplaat.
  • Druk ze met een vork iets platter.
  • Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin.
  • Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.
  • Bewaar maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Voor een extra traktatie kun je het basisdeeg verrijken met 75 gram chocoladedruppels. Of bestrijk de afgekoelde koekjes met een glazuur van 200 gram roomkaas en 2 eetlepels poedersuiker, bestrooid met chocoladevlokken.
Wijnadvies:
Serveer eventueel met een glas koude melk of een zachte dessertwijn zoals muscat.

Voedingswaarden

Calories: 135 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 3 g | Vet: 8 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Tussendoortje / Vleesvervangers
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden