Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram stevige pompoen in blokjes gesneden
- 1 paprika in reepjes gesneden
- 50 gram Grana Padano geraspt
- 500 gram gamba's voorgekookt of vers (3 minuten gestoomd op 85°C)
- 2 teentjes knoflook gehakt
- ½ bosje lente-ui in ringetjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 gram tomaten in blokjes
- 250 gram ricotta
- 3 eetlepels gembersnippers
- Snufje gemalen foelie
- 6 blaadjes verse salie fijngehakt
- 250 gram lasagnevellen
- 2 eetlepels pijnboompitten
Instructies
- Stoom de pompoenblokjes gedurende 3 minuten op 100°C.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de knoflook en paprikareepjes gedurende 2 minuten.
- Voeg vervolgens de pompoen toe en bak nog even door.
- Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- Voeg de gembersnippers, foelie, peper, zout, gehakte salie en de helft van de ricotta toe.
- Meng goed.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie.
- Schep een beetje van de tomatensaus op de bodem.
- Duw de gamba's in de saus en leg de lasagnevellen erop.
- Herhaal dit totdat alle saus op is, eindigend met een laagje saus.
- Bestrooi de lasagne met lente-ui, de rest van de ricotta, Grana Padano en pijnboompitten.
- Voeg versgemalen peper toe.
- Verwarm de oven voor op 160°C Hetelucht Plus.
- Bak de lasagne gedurende 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagne goed doorverwarmd is.
- Bestrooi de lasagne voor het serveren eventueel met verse basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige, licht droge witte wijn zoals een Chenin Blanc past goed bij dit gerecht, maar als je liever rood drinkt, kies dan voor een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g