Romige Pompoensoep met Rijst en Croûtons
Deze romige pompoensoep met rijst is verwarmend, zacht en vol van smaak. De combinatie van pompoen, rijst en knapperige croûtons maakt het een perfecte herfstsoep.
Equipment
- Lepel
Ingrediënten
- 400 gram pompoenvlees in blokjes gesneden
- 1 ui fijngehakt
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1¼ liter kippenbouillon of groentebouillon voor vegetarisch
- 75 gram rijst
- 100 gram boter
- 2 sneetjes witbrood
- 2 dl water
- Peper zout en nootmuskaat naar smaak
Instructies
- Snijd de pompoen in blokjes en hak de ui en knoflook fijn.
- Breng de bouillon aan de kook en kook de groenten 20 minuten tot ze zacht zijn.
- Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
- Kook ondertussen de rijst met 2 dl water.
- Zodra het kookt, zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes garen met het deksel op de pan.
- Pureer het pompoenmengsel met een staafmixer tot een gladde soep en roer de gare rijst erdoor.
- Snijd het witbrood in kleine blokjes en bak ze in de helft van de boter goudbruin tot croûtons.
- Roer de resterende boter door de soep voor extra romigheid en serveer met de knapperige croûtons erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze pompoensoep met een sneetje knapperig stokbrood en extra croûtons voor een heerlijke bite.
Wijnadvies:
Een glas Viognier past uitstekend bij deze romige pompoensoep. De zachte perziktonen en lichte kruidigheid sluiten perfect aan bij de warme smaken van pompoen en nootmuskaat.
Voedingswaarden
Calories: 285 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 15 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 6 g