Romige prei-aardappelschotel met broccoliburgers

Romige prei-aardappelschotel met broccoliburgers

Deze romige prei-aardappelschotel met knapperige broccoliburgers is een heerlijk vegetarisch ovengerecht voor koude dagen.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bekertje slagroom 125 ml
  • 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
  • 100 g geraspte vegetarische belegen kaas
  • 2 el grove mosterd
  • 2 pakjes Tivall Broccolischijf à 2 stuks
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g gesneden prei 1 zakje
  • 4 el zonnebloemolie
  • Peper versgemalen
  • Zout

Instructies

  • Pel de knoflook en hak deze fijn.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook de aardappelschijfjes 2 minuten.
  • Voeg de prei toe en kook nog 1 minuut mee.
  • Laat het geheel uitlekken in een vergiet.
  • Vet een ovenschaal in en doe het aardappel-preimengsel erin.
  • Meng de slagroom met de mosterd, kaas, peper en zout.
  • Verdeel het roommengsel gelijkmatig over de ovenschaal.
  • Bak de schotel in het midden van de oven 30-35 minuten goudbruin en gaar.
  • Verhit intussen de zonnebloemolie in een pan.
  • Bak de broccolischijven in 4-6 minuten op middelhoog vuur goudbruin, keer halverwege.
  • Verdeel de ovenschotel over de borden en leg de broccolischijven ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met verse bieslook of peterselie voor een frisse, groene touch.
Wijnadvies:

Combineer dit gerecht met een volle Chardonnay of een frisse Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 565 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 14 g | Vet: 38 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch