Romige prei-aardappelschotel met broccoliburgers
Deze romige prei-aardappelschotel met knapperige broccoliburgers is een heerlijk vegetarisch ovengerecht voor koude dagen.
Equipment
- bakpan
- eetlepel
- kookpan
Ingrediënten
Instructies
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook de aardappelschijfjes 2 minuten.
- Voeg de prei toe en kook nog 1 minuut mee.
- Laat het geheel uitlekken in een vergiet.
- Vet een ovenschaal in en doe het aardappel-preimengsel erin.
- Meng de slagroom met de mosterd, kaas, peper en zout.
- Verdeel het roommengsel gelijkmatig over de ovenschaal.
- Bak de schotel in het midden van de oven 30-35 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit intussen de zonnebloemolie in een pan.
- Bak de broccolischijven in 4-6 minuten op middelhoog vuur goudbruin, keer halverwege.
- Verdeel de ovenschotel over de borden en leg de broccolischijven ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse bieslook of peterselie voor een frisse, groene touch. Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een volle Chardonnay of een frisse Pinot Blanc.
Garneer met verse bieslook of peterselie voor een frisse, groene touch. Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een volle Chardonnay of een frisse Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 565 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 14 g | Vet: 38 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 4 g