Romige Preisoep met Gerookte Kip
Equipment
- soeppan
Ingrediënten
- 1 voorgebakken kaas-uienstokbrood
- 1 eetlepel boter
- 300 g prei panklaar (een handvol ringetjes achterhouden voor garnering)
- 1 grote aardappel in blokjes
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 125 ml slagroom
- 200 g gerookte kipreepjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- erwarm de oven voor op 225°C en bak het kaas-uienstokbrood in 6 minuten af.
- Smelt de boter in een soeppan.
- Voeg de prei (een handvol ringetjes achterhouden) en aardappel toe en bak 3 minuten.
- Schenk de kippenbouillon erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de slagroom toe en pureer de groenten met een staafmixer kort tot een gladde soep ontstaat.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over vier diepe borden en strooi de gerookte kipreepjes en achtergehouden prei erover.
- Snijd het kaas-uienstokbrood in plakken en serveer het bij de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige preisoep met gerookte kip combineert goed met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 12 g | Vet: 19 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g