Romige Raapsteel Tortilla's
Equipment
Ingrediënten
- 4 bosjes raapstelen ca. 400 g
- 1 zakje kaassaus 50 g
- 150 g geraspte belegen kaas
- Zout
- Versgemalen peper
- 4 wrap tortilla's
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Breng in een pan 250 ml water aan de kook.
- Verwijder intussen de worteltjes van de raapstelen.
- Was de raapstelen en snijd ze grof.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Vet een lage, wijde ovenschaal in.
- Kook de raapstelen kort, 2 à 3 minuten, in weinig water.
- Roer het kaassauspoeder door kokend water om de kaassaus te maken.
- Laat de raapstelen uitlekken in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
- Meng de kaassaus en de helft van de kaas door de raapstelen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de tortilla's met het raapstelenmengsel, rol ze op en leg ze in de ingevette ovenschaal.
- Strooi de rest van de kaas dik over de tortilla's en bestrooi met sesamzaad.
- Schuif de tortilla's in de oven en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 12 minuten goudbruin.
- Serveer de tortilla's met een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige raapsteel tortilla's passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g