Romige Raapsteel Tortilla's

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bosjes raapstelen ca. 400 g
  • 1 zakje kaassaus 50 g
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 4 wrap tortilla's
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Breng in een pan 250 ml water aan de kook.
  • Verwijder intussen de worteltjes van de raapstelen.
  • Was de raapstelen en snijd ze grof.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Vet een lage, wijde ovenschaal in.
  • Kook de raapstelen kort, 2 à 3 minuten, in weinig water.
  • Roer het kaassauspoeder door kokend water om de kaassaus te maken.
  • Laat de raapstelen uitlekken in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht eruit.
  • Meng de kaassaus en de helft van de kaas door de raapstelen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de tortilla's met het raapstelenmengsel, rol ze op en leg ze in de ingevette ovenschaal.
  • Strooi de rest van de kaas dik over de tortilla's en bestrooi met sesamzaad.
  • Schuif de tortilla's in de oven en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 12 minuten goudbruin.
  • Serveer de tortilla's met een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige raapsteel tortilla's passen goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 430 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 18 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Tortilla
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch