Romige raapstelen tortilla’s

Romige raapstelen tortilla's

Heerlijk zachte tortilla's gevuld met romige raapstelen en gesmolten kaas, afgemaakt met knapperig sesamzaad. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 1 zakje kaassaus 50 g
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 4 bosjes raapstelen ca. 400 g
  • 4 wraptortilla's
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Lage, wijde ovenschaal invetten met boter of margarine.
  • Worteltjes van raapstelen verwijderen, raapstelen wassen en grof snijden.
  • Pan met 250 ml water aan de kook brengen.
  • Raapstelen 2 à 3 minuten koken met weinig water.
  • Intussen kaassauspoeder door kokend water roeren.
  • Raapstelen in vergiet laten uitlekken en vocht eruit duwen.
  • Kaassaus en de helft van de geraspte kaas door de raapstelen mengen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Tortilla's vullen met raapstelen, oprollen en in ovenschaal leggen.
  • Rest van de kaas erover strooien.
  • Sesamzaad erover strooien.
  • Tortilla's in oven in ca.
  • 12 minuten goudbruin bakken.
  • Serveren met een frisse salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met een frisse gemengde salade of een beetje chilisaus voor extra smaak.
Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past hier perfect bij.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Wraps / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch