Romige raapstelen tortilla's
Heerlijk zachte tortilla's gevuld met romige raapstelen en gesmolten kaas, afgemaakt met knapperig sesamzaad. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht.
Equipment
Ingrediënten
- 150 g geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel boter of margarine
- 1 zakje kaassaus 50 g
- 2 eetlepels sesamzaad
- 4 bosjes raapstelen ca. 400 g
- 4 wraptortilla's
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Lage, wijde ovenschaal invetten met boter of margarine.
- Worteltjes van raapstelen verwijderen, raapstelen wassen en grof snijden.
- Pan met 250 ml water aan de kook brengen.
- Raapstelen 2 à 3 minuten koken met weinig water.
- Intussen kaassauspoeder door kokend water roeren.
- Raapstelen in vergiet laten uitlekken en vocht eruit duwen.
- Kaassaus en de helft van de geraspte kaas door de raapstelen mengen.
- Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
- Tortilla's vullen met raapstelen, oprollen en in ovenschaal leggen.
- Rest van de kaas erover strooien.
- Sesamzaad erover strooien.
- Tortilla's in oven in ca.
- 12 minuten goudbruin bakken.
- Serveren met een frisse salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse gemengde salade of een beetje chilisaus voor extra smaak. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past hier perfect bij.
Lekker met een frisse gemengde salade of een beetje chilisaus voor extra smaak. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past hier perfect bij.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g