Romige Raapstelenstamppot met Katenspek en Bosui
Ingrediënten
- 4 bosjes raapstelen ca. 400 g
- 3 bosuitjes
- 150 g katenspek
- 2 zakjes aardappelpuree à la minute pak à 116 g, Maggi
- 125 g roomkaas met knoflook
- Versgemalen peper
Instructies
- Snijd de worteltjes van de raapstelen.
- Was de raapstelen, dep ze droog en snijd ze in reepjes.
- Breng in een pan ½ liter water aan de kook.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
- Snijd het katenspek in reepjes.
- Verwarm het spek in een droge koekenpan al omscheppend.
- Voeg al roerend het aardappelpureepoeder toe aan het kokende water.
- Blijf roeren tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Roer de roomkaas en het spek door de puree.
- Schep de raapstelen en bosui erdoor.
- Verwarm de stamppot al roerend zachtjes.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht vanwege de romige textuur en de hartige smaak van het katenspek.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g