Romige Raapstelenstamppot met Katenspek en Bosui

Romige Raapstelenstamppot met Katenspek en Bosui

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 bosjes raapstelen ca. 400 g
  • 3 bosuitjes
  • 150 g katenspek
  • 2 zakjes aardappelpuree à la minute pak à 116 g, Maggi
  • 125 g roomkaas met knoflook
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Snijd de worteltjes van de raapstelen.
  • Was de raapstelen, dep ze droog en snijd ze in reepjes.
  • Breng in een pan ½ liter water aan de kook.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  • Snijd het katenspek in reepjes.
  • Verwarm het spek in een droge koekenpan al omscheppend.
  • Voeg al roerend het aardappelpureepoeder toe aan het kokende water.
  • Blijf roeren tot er een smeuïge puree ontstaat.
  • Roer de roomkaas en het spek door de puree.
  • Schep de raapstelen en bosui erdoor.
  • Verwarm de stamppot al roerend zachtjes.
  • Breng op smaak met versgemalen peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht vanwege de romige textuur en de hartige smaak van het katenspek.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland