Romige ragout van paddestoelen en kalfsvlees
Een snelle en romige ragout van paddestoelen en malse kalfsschnitzelreepjes, geserveerd met rijst en een vleugje Stroganoffsaus. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Ingrediƫnten
- ½ zakje Stroganoffsaus 280 ml, AH Huistraiteur
- 1 bakje paddestoelenmelange 200 g, AH
- 1 kalfs-schnitzel ca. 100 g
- 20 g boter of margarine
- 75 g meergranenrijst
- Versgemalen peper
- Zout
Instructies
- Kook de rijst met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de schnitzel in dunne reepjes.
- Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd ze kleiner.
- Bestrooi de schnitzelreepjes en paddestoelen met zout en peper.
- Verhit de boter in een braadpan.
- Bak de schnitzelreepjes in ca.
- 2 minuten bruin.
- Voeg de paddestoelen toe en bak nog ca.
- 3 minuten mee.
- Roer de Stroganoffsaus erdoor en verwarm het geheel goed door.
- Serveer de ragout met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak.
Wijnadvies:
Serveer met een glas rode wijn, zoals een Merlot of een lichte Rioja.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 28 g | Vet: 21 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 4 g
