Romige ragout van paddestoelen en kalfsvlees

Romige ragout met mals kalfsvlees en een mix van paddenstoelen zoals cantharellen, oesterzwammen en champignons. Geserveerd in een wit keramisch kommetje met peterselie erbovenop, met pasteibakjes of brood ernaast, in een warme en huiselijke sfeer.

Romige ragout van paddestoelen en kalfsvlees

Een snelle en romige ragout van paddestoelen en malse kalfsschnitzelreepjes, geserveerd met rijst en een vleugje Stroganoffsaus. Perfect voor een doordeweekse maaltijd.
Porties: 1
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • ½ zakje Stroganoffsaus 280 ml, AH Huistraiteur
  • 1 bakje paddestoelenmelange 200 g, AH
  • 1 kalfs-schnitzel ca. 100 g
  • 20 g boter of margarine
  • 75 g meergranenrijst
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Kook de rijst met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de schnitzel in dunne reepjes.
  • Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier en snijd ze kleiner.
  • Bestrooi de schnitzelreepjes en paddestoelen met zout en peper.
  • Verhit de boter in een braadpan.
  • Bak de schnitzelreepjes in ca.
  • 2 minuten bruin.
  • Voeg de paddestoelen toe en bak nog ca.
  • 3 minuten mee.
  • Roer de Stroganoffsaus erdoor en verwarm het geheel goed door.
  • Serveer de ragout met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak.
Wijnadvies:
Serveer met een glas rode wijn, zoals een Merlot of een lichte Rioja.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 28 g | Vet: 21 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Rijst / Vlees / Zuivel
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden