Romige Rettich-Walnoottappenade

Een rustieke presentatie van romige rettich-walnoottappenade met brood en walnoten op houten tafel.

Romige Rettich-Walnoottappenade

Een smeuïge tappenade van pittige rettich en romige walnoten, perfect als broodbeleg, dip of smaakmaker bij kaas en toast.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el melk room of mayonaise
  • 1 tl aromat afgestreken
  • 2 el walnootolie
  • 2 el water
  • 25 g walnoten
  • 150 g rettich of ramanas
  • Wat versgemalen peper

Instructies

  • Snijd de rettich in grove stukken.
  • Doe de rettich samen met de walnoten, walnootolie, water, melk (of room of mayonaise), aromat en peper in de foodprocessor.
  • Pureer tot een smeuïge massa.
  • Kies afhankelijk van gebruiksmoment voor melk, room of mayonaise.
  • Laat de tappenade even staan zodat eventueel vocht vrijkomt.
  • Roer goed door voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk als broodbeleg of op een toastje met een plak belegen kaas.
Wijnadvies:

Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling voor een mooi contrast met de nootachtige smaak.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Noten / Saus / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch