Romige Rettich-Walnoottappenade
Een smeuïge tappenade van pittige rettich en romige walnoten, perfect als broodbeleg, dip of smaakmaker bij kaas en toast.
Equipment
- Lepel
- mes
Ingrediënten
- 1 el melk room of mayonaise
- 1 tl aromat afgestreken
- 2 el walnootolie
- 2 el water
- 25 g walnoten
- 150 g rettich of ramanas
- Wat versgemalen peper
Instructies
- Snijd de rettich in grove stukken.
- Doe de rettich samen met de walnoten, walnootolie, water, melk (of room of mayonaise), aromat en peper in de foodprocessor.
- Pureer tot een smeuïge massa.
- Kies afhankelijk van gebruiksmoment voor melk, room of mayonaise.
- Laat de tappenade even staan zodat eventueel vocht vrijkomt.
- Roer goed door voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk als broodbeleg of op een toastje met een plak belegen kaas. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling voor een mooi contrast met de nootachtige smaak.
Heerlijk als broodbeleg of op een toastje met een plak belegen kaas. Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling voor een mooi contrast met de nootachtige smaak.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 2 g | Vet: 11 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 1 g