Romige rijst met zeekraal en tijgergarnalen

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g tijgergarnalen gepelde diepvries
  • 200 gr zeekraal ofverse spinazie
  • 1 limoen
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels boter
  • 400 g risottorijst
  • 5 dl witte wijn
  • 4 eetlepels vloeibare tuinkruidenbouillon
  • 15 gr verse peterselie
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Garnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien.
  • Zeekraal in vergiet doen, afspoelen en laten uitlekken.
  • Limoen uitpersen.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In hapjespan 1 lepel boter verhitten, sjalotjes 2 minuten zachtjes bakken.
  • Risotto in de pan doen en roeren tot alle rijstkorrels glazig zijn.
  • (In waterkoker) 7 dl water aan de kook brengen.
  • Wijn, limoensap en bouillon door risotto roeren.
  • Als alle wijn door de rijst is opgenomen, telkens een scheut kokend water toevoegen tot al het water is opgenomen.
  • Garnalen en zeekraal door risotto roeren en de laatste 10 minuten mee laten garen.
  • Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken.
  • Rest van boter en peterselie door risotto roeren.
  • Risotto over vier voorverwarmde borden verdelen en royaal bestrooien met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Nederland