Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen
Allerhande 2002
Equipment
- hoge glazen
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 1 liter melk
- 150 g dessertrijst kortkokende
- zout
- 10 eetlepels vloeibare honing
- 1 zakje amandelschaafsel 45 g
- 1 eetlepel boter of margarine
- 500 g aardbeien
- 2 dl slagroom
- 2 eetlepels suiker
Instructies
- Citroen goed schoonboenen, schil raspen.
- Vanillestokje in lengte opensnijden.
- In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken.
- Tussentijds regelmatig roeren.
- Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren.
- Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen.
- In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
- In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
- In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen.
- Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden.
- Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen.
- Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei.
- Garneren met honingamandelen.