Romige Risotto met Raapstelen en Rucola

Romige Risotto met Raapstelen en Rucola

Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bosjes raapstelen ca. 200 g
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje rucola 30 g
  • 2 eetlepels roomboter
  • 150 g risottorijst
  • kippenbouillontablet
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verwijder de worteltjes van de raapstelen.
  • Was de raapstelen, laat ze uitlekken en snijd ze grof.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
  • Snijd de rucola grof.
  • Verhit de roomboter in een (braad)pan.
  • Bak de ui in ongeveer 5 minuten zacht, maar niet bruin.
  • Voeg de knoflook en risottorijst toe en bak kort mee.
  • Voeg de raapstelen toe en laat ze al omscheppend slinken.
  • Voeg het bouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook.
  • Kook de risotto onafgedekt in ongeveer 15 minuten gaar, af en toe roerend.
  • Roer de rucola erdoor en laat kort meewarmen.
  • Breng de risotto op smaak met versgemalen peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige risotto met de frisse smaak van raapstelen en rucola past goed bij een droge Italiaanse witte wijn zoals een Pinot Grigio. De lichte en verfrissende tonen van de wijn vullen de smaken van de risotto perfect aan. Serveer de risotto met een (versgeraspte) Parmezaanse kaas voor extra smaak.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 58 g | Protein: 9 g | Vet: 19 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch