Romige Rode Bietensoep met Runderrookworst

Romige Rode Bietensoep met Runderrookworst

Rode Bietensoep met Runderrookworst als een hartverwarmend voorgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 3 eetlepels olie
  • 450 g aardappelschijfjes
  • 400 g geraspte rode bietjes
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 2 tomaten in partjes
  • 750 ml wortelsap
  • 1 runderrookworst 250 g, in plakjes
  • 150 ml Griekse yoghurt vetvrij

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • Voeg de aardappelschijfjes en geraspte rode bietjes toe en bak deze kort mee.
  • Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak deze kort mee.
  • Voeg de tomatenpartjes toe aan het aardappel-bietmengsel.
  • Schenk het wortelsap en 250 ml water erbij en breng de soep aan de kook.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet het vuur lager en laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
  • Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plakjes runderrookworst al omscheppend 1-2 minuten.
  • Verdeel de soep over de diepe borden.
  • Schep in het midden van elk bord een beetje Griekse yoghurt en leg er wat plakjes runderrookworst op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij