Romige Rode Bietensoep met Runderrookworst
Rode Bietensoep met Runderrookworst als een hartverwarmend voorgerecht!
Equipment
Ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 3 eetlepels olie
- 450 g aardappelschijfjes
- 400 g geraspte rode bietjes
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 2 tomaten in partjes
- 750 ml wortelsap
- 1 runderrookworst 250 g, in plakjes
- 150 ml Griekse yoghurt vetvrij
Instructies
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de gesnipperde ui.
- Voeg de aardappelschijfjes en geraspte rode bietjes toe en bak deze kort mee.
- Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak deze kort mee.
- Voeg de tomatenpartjes toe aan het aardappel-bietmengsel.
- Schenk het wortelsap en 250 ml water erbij en breng de soep aan de kook.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet het vuur lager en laat de soep afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
- Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de plakjes runderrookworst al omscheppend 1-2 minuten.
- Verdeel de soep over de diepe borden.
- Schep in het midden van elk bord een beetje Griekse yoghurt en leg er wat plakjes runderrookworst op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze soep.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g