Romige Roze Borstplaat
Equipment
- Kleine pan met dikke bodem
- Kommetje met koud water
- Koekvormpjes (optioneel)
Ingrediënten
- 150 g witte basterdsuiker
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels slagroom
- 1 eetlepel bosvruchtensiroop
Instructies
- Meng in een kleine pan met dikke bodem de suiker, melk en slagroom en verwarm op heel zacht vuur tot de suiker is opgelost.
- Roer af en toe.
- Breng het mengsel vervolgens op iets hoger vuur aan de kook.
- Voeg de bosvruchtensiroop toe en laat het geheel inkoken tot de gewenste dikte.
- Controleer dit door een druppel van het mengsel in een kommetje met koud water te laten vallen.
- Als de druppel zijn vorm behoudt, is het mengsel voldoende ingekookt (duurt ongeveer 10 minuten).
- Haal de pan van het vuur en roer het mengsel met een houten lepel goed door tot het ondoorzichtig wordt en je de lepel over de bodem van de pan hoort krassen.
- Giet het suikermengsel in een met bakpapier bekleed bakje of in koekvormpjes.
- Laat de borstplaat afkoelen tot er witte vlekjes zichtbaar worden.
- Snijd de borstplaat in stukken of druk voorzichtig uit de koekvorm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Romige Roze Borstplaat past goed bij een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een zoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese.Voedingswaarden
Calories: 174 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 31 g