Soep van schorseneren met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas

Romige Schorsenerensoep met Hollandse Garnalen en Parmezaanse Kaas

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg schorseneren
  • 300 ml room
  • 400 ml melk
  • Zout
  • Peper
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Schil de schorseneren grondig en was ze goed.
  • Bewaar de geschilde schorseneren onder water om verkleuring te voorkomen.
  • Snijd de schorseneren in stukken en leg ze in een dichte stoomovenpan.
  • Voeg de room en melk toe en schuif in de stoomoven.
  • Kookstand: 100 ºC / 120 ºC / Bereidingstijd: 30 minuten / ca.13 minuten
  • Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Houd de soep warm in de stoomoven of verwarm de soep voor het serveren in de stoomoven.
  • Kookstand: 95 ºC / Bereidingstijd: ca. 20 minuten
  • Serveer de soep in soepkommen en garneer met Hollandse garnalen en Parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Draag handschoenen bij het schillen van de schorseneren, omdat ze kleverig sap afgeven dat moeilijk van de handen af te spoelen is.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van de soep en de zilte smaak van de garnalen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Soep / Vis / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij