Romige Snijbiet à la Crème

Romige Snijbiet à la Crème

Romige Snijbiet à la Crème

Een zacht en romig bijgerecht van snijbiet, perfect op smaak gebracht met boter en room. Heerlijk bij aardappelen of een stukje vlees of vis.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 kg snijbiet bladgroen en/of stelen
  • 20 g boter
  • 1 dl room
  • Snufje zout

Optionele smaakvariaties:

  • Snufje nootmuskaat
  • Verse basilicum

Instructies

  • Als je de stelen gebruikt, snijd deze eerst in dunne reepjes.
  • Was de snijbietbladeren goed en snijd ze in brede repen, vervolgens in kleinere stukken.
  • Breng een pan met een klein beetje water en zout aan de kook en voeg de snijbiet toe.
  • Kook de snijbiet in 5-10 minuten gaar.
  • Giet overtollig vocht af en pureer de snijbiet met een staafmixer of pureestamper.
  • Laat de boter in de warme snijbiet smelten en roer de room erdoor.
  • Breng op smaak met zout en eventueel nootmuskaat of fijngesneden basilicum.
  • Serveer direct of vries het gerecht in voor later gebruik.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer als bijgerecht bij geroosterde aardappelen of gegrild vlees.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige structuur van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch