Romige Spaghetti met Courgette en Hamsaus
Snel te maken
Equipment
- Grote kookpan
- Kaasschaaf
- Serveerborden
Ingrediënten
- 400 g spaghetti all'uovo
- 2 courgettes
- 300 g schouderham in dunne reepjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 pot pastasaus met basilicum 425 g
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
- Was de courgettes en schaaf ze met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakjes.
- Kook de courgetteplakjes in kokend water gedurende ongeveer 2 minuten.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, pers de knoflook erboven uit en fruit deze gedurende 1 minuut.
- Voeg de pastasaus en de reepjes ham toe aan de pan en verwarm het geheel.
- Roer de resterende eetlepel olijfolie door de gekookte spaghetti.
- Schep de gekookte courgette door de spaghetti en verdeel het mengsel over vier serveerborden.
- Schep de warme hamsaus in het midden van elke portie spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige rosé past goed bij deze romige spaghetti met courgette en hamsaus. De wijn zal de smaken van de tomatensaus en de ham versterken zonder te overheersen.Voedingswaarden
Calories: 570 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 26 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 7 g