Supersnelle spaghetti met oregano
Equipment
- steelpan met dikke bodem
- kaasrasp,
Ingrediënten
- 250 g verse spaghetti
- 300 g kerstomaatjes
- 50 g verse roomkaas
- Zeezout
- Gemengde peper
- Verse oregano
- Stuk belegen kaas
Instructies
- Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
- Was de kerstomaatjes en snijd ze in vieren.
- Verwarm de tomatensaus in een steelpan met dikke bodem, voeg de roomkaas toe en breng al roerend aan de kook.
- Voeg op het laatst de gesneden kerstomaatjes toe en warm ze mee.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Verdeel de gekookte spaghetti over 4 diepe borden en schep een soepopscheplepel vol saus in het midden.
- Zet een kommetje verse oregano (de blaadjes van de takjes) en een stuk kaas met een kaasrasp op tafel.
- Roer naar smaak wat vers oregano en versgeraspte kaas door de spaghetti.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige spaghetti met kerstomaatjes en oregano direct, zodat iedereen kan genieten van de verse smaken.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Sangiovese of een Pinot Noir past goed bij dit gerecht. Hun frisse smaak en levendige aroma's zullen mooi samengaan met de tomatensaus en de romige textuur van de roomkaas.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g