Romige Spaghetti met Tomaten-Paprikasaus en Spekjes
Equipment
Ingrediënten
- 1 bakje magere spekreepjes Provençaals, 250 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 2 rode paprika's in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
- 400 g spaghetti
- 1 zakje grofgeraspte pastakaas 100 g
Instructies
- Bak in een braadpan de spekreepjes in 1 eetlepel olijfolie bruin en knapperig.
- Schep de spekjes uit de pan en zet ze apart.
- Voeg in het achtergebleven bakvet nog 1 eetlepel olijfolie toe en bak de ui en paprika 5 minuten zachtjes, regelmatig omscheppen.
- Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg de inhoud van de blikken tomatenblokjes toe.
- Laat de saus 15 minuten op matig vuur inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Giet de spaghetti af en verdeel het over vier diepe borden.
- Schep de tomaten-paprikasaus over de spaghetti en bestrooi met de spekreepjes en geraspte kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een medium-bodied rode wijn, zoals een Chianti Classico, past goed bij dit gerecht vanwege de rijke saus en de hartige smaak van de spekjes. De fruitige en kruidige tonen van de wijn vullen de smaken van de pasta mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 2 g | Sugar: 8 g