Romige Spaghetti met Valess en Geroosterde Pijnboompitten
Equipment
- Grote kookpan
- Twee koekenpannen
- serveerschaal
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 2 bakjes cherrytomaten
- 4 teentjes knoflook
- 7½ gr verse basilicum
- 32½ gr pijnboompitten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 schaaltjes Valess mediterraan à 2 filets
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de cherrytomaten en halveer ze.
- Pel en snipper de teentjes knoflook.
- Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
- Verhit 2 eetlepels olie in een andere koekenpan en bak de Valess filets in 4 minuten gaar en goudbruin.
- Verhit de resterende olie in de overgebleven koekenpan op laag vuur en fruit de knoflook gedurende 1 minuut.
- Voeg de cherrytomaten toe en bak ze 2 minuten mee.
- Meng in een grote schaal de tomaten, knoflookolie en spaghetti.
- Bestrooi de spaghetti met basilicum en geroosterde pijnboompitten.
- Serveer de spaghetti met de gebakken Valess filets.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. De wijn zal de romige textuur van de Valess aanvullen en de smaak van de cherrytomaten versterken, waardoor elke hap een plezierige ervaring wordt.Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 20 g | Vet: 22 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g