Romige Sperziebonenstamppot met Gehaktsaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 100 g ontbijtspek fijngesneden
  • 1 rode paprika in reepjes gesneden
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 850 ml Franse sperziebonen uit blik
  • 150 ml melk
  • Nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappels in een grote pan in circa 20 minuten gaar.
  • Bak het ontbijtspek in een koekenpan met anti-aanbaklaag gedurende 2 minuten.
  • Voeg het gehakt en de paprika toe aan de koekenpan en bak gedurende 10 minuten.
  • Voeg de tomatenketchup toe aan het gehaktmengsel en verwarm dit nog 1 minuut mee.
  • Breng het gehaktmengsel indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de sperziebonen in een pan.
  • Verwarm de melk.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn tot puree.
  • Roer de warme melk erdoor tot de puree smeuïg is.
  • Schep de sperziebonen door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Verdeel de stamppot over vier serveerborden.
  • Schep het gehakt-paprika mengsel over de stamppot.
  • Serveer de sperziebonen stamppot met gehaktsaus direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij deze stevige stamppot met gehaktsaus. De wijn zal de hartige smaken van het gehakt en de romige aardappelpuree complementeren en zorgen voor een gebalanceerde maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 610 kcal | koolhydraten: 64 g | Protein: 28 g | Vet: 28 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken