Romige spinazie uit de oven
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Was de spinazie en laat deze uitlekken.
- Hak de spinazieblaadjes wat kleiner.
- Pureer de spinazie met behulp van een elektrische keukenmachine.
- Voeg tijdens het pureren de eieren en de ontvelde knoflooktenen toe.
- Snipper de gepelde ui.
- Wrijf de binnenkant van een vuurvaste ronde schaal in met ca. 10 g boter.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig.
- Roer de gebakken ui en de slagroom door het spinaziemengsel.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep het mengsel in de vuurvaste schaal.
- Bak het spinaziegerecht ca. 30 minuten in de oven.
- Garneer met gehalveerde tomaatjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker bij dit gerecht is warm stokbrood of ciabatta.
Wijnadvies:
Altijd lekker met een glas droge witte wijn, een Soave of een Vin de Pays d’Oc chardonnay.