Romige spinazie uit de oven

Romige spinazie uit de oven

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g spinazie
  • 3 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 30 g boter
  • 150 ml slagroom
  • zout
  • peper
  • 10 cherry/kerstomaatjes

Instructies

  • Was de spinazie en laat deze uitlekken.
  • Hak de spinazieblaadjes wat kleiner.
  • Pureer de spinazie met behulp van een elektrische keukenmachine.
  • Voeg tijdens het pureren de eieren en de ontvelde knoflooktenen toe.
  • Snipper de gepelde ui.
  • Wrijf de binnenkant van een vuurvaste ronde schaal in met ca. 10 g boter.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig.
  • Roer de gebakken ui en de slagroom door het spinaziemengsel.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Schep het mengsel in de vuurvaste schaal.
  • Bak het spinaziegerecht ca. 30 minuten in de oven.
  • Garneer met gehalveerde tomaatjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker bij dit gerecht is warm stokbrood of ciabatta.
Wijnadvies:
Altijd lekker met een glas droge witte wijn, een Soave of een Vin de Pays d’Oc chardonnay.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch