Romige spinazietaart met kruidenkaas en noten
Een heerlijke hartige taart boordevol spinazie, romige kruidenkaas en knapperige noten. Perfect als lunch of diner met een frisse salade.
Equipment
- Springvorm of taartvorm (ca. 30 cm doorsnee)
Ingrediënten
- 100 gram roomkaas met kruiden bijv. Boursin of Paturain
- 150 gram gepelde walnoten of cashewnoten
- 150 gram kwark
- 2 eieren
- 200 gram patentbloem
- 4 el geraspte Goudse kaas
- 4 el plantaardige olie
- 750 gram spinazie bij voorkeur grofbladig
- ⅛ l slagroom
- mespunt zout
- versgemalen peper
Instructies
- Meng de bloem, het zout, de olie en de kwark tot een glad deeg.
- Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ca.
- 30 cm.
- Druk het deeg in een ingevette taartvorm en snijd het overtollige deeg weg.
- Zet de met deeg beklede vorm in de koelkast tot gebruik.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Was de spinazie en laat deze kort slinken met aanhangend water.
- Giet de spinazie af in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Hak de spinazie grof.
- Hak de noten grof.
- Klop de eieren met de slagroom, zout en peper los in een kom.
- Voeg de roomkaas toe en verkruimel deze door het mengsel.
- Meng de spinazie en noten erdoor.
- Schep de vulling in de taartvorm.
- Bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de taart in ca.
- 30 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van veldsla, komkommer en citroenvinaigrette voor een uitgebalanceerde maaltijd. Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Serveer met een frisse salade van veldsla, komkommer en citroenvinaigrette voor een uitgebalanceerde maaltijd. Wijnadvies:
Lekker met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 18 g | Vet: 42 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g