Romige spinazietaart met kruidenkaas en noten

Romige Spinazietaart met Kruidenkaas en Noten – Receptenplein.n

Romige spinazietaart met kruidenkaas en noten

Een heerlijke hartige taart boordevol spinazie, romige kruidenkaas en knapperige noten. Perfect als lunch of diner met een frisse salade.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 gram roomkaas met kruiden bijv. Boursin of Paturain
  • 150 gram gepelde walnoten of cashewnoten
  • 150 gram kwark
  • 2 eieren
  • 200 gram patentbloem
  • 4 el geraspte Goudse kaas
  • 4 el plantaardige olie
  • 750 gram spinazie bij voorkeur grofbladig
  • l slagroom
  • mespunt zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Meng de bloem, het zout, de olie en de kwark tot een glad deeg.
  • Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap van ca.
  • 30 cm.
  • Druk het deeg in een ingevette taartvorm en snijd het overtollige deeg weg.
  • Zet de met deeg beklede vorm in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Was de spinazie en laat deze kort slinken met aanhangend water.
  • Giet de spinazie af in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Hak de spinazie grof.
  • Hak de noten grof.
  • Klop de eieren met de slagroom, zout en peper los in een kom.
  • Voeg de roomkaas toe en verkruimel deze door het mengsel.
  • Meng de spinazie en noten erdoor.
  • Schep de vulling in de taartvorm.
  • Bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de taart in ca.
  • 30 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse salade van veldsla, komkommer en citroenvinaigrette voor een uitgebalanceerde maaltijd.
Wijnadvies:

Lekker met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 540 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 18 g | Vet: 42 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart / Noten / Ovenschotel
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch