Romige Spitskoolstamppot met Brie en Walnoten
Een romige stamppot met spitskool, knapperige spekjes, brie en walnoten voor een heerlijke herfstmaaltijd.
Equipment
Ingrediƫnten
- 300 gram spitskool fijn gesneden
- 1 sjalot fijn gesneden
- 200 gram spekreepjes
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 500 gram aardappelen gepureerd
- 1 oranje paprika in stukjes
- 1 handje walnoten in brokjes
- 100 gram brie in plakjes
Instructies
- Verhit een braadpan op hoge temperatuur en voeg de spekreepjes, paprika, spitskool, sjalot en knoflook toe.
- Laat het geheel even op hoge temperatuur bakken en daarna 10 minuten sudderen.
- Bereid ondertussen de aardappelpuree.
- Giet de inhoud van de braadpan af, maar behoud een klein beetje van het vocht.
- Voeg het mengsel toe aan de aardappelpuree en roer goed door.
- Voeg de walnoten en brie toe aan de stamppot.
- Verwarm het geheel nog even goed door en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, die goed samengaat met de romigheid van de brie en de hartige smaken van de spekjes.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 17 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g