Romige Spitskoolstamppot met Brie en Walnoten

Romige Spitskoolstamppot met Brie en Walnoten

Romige Spitskoolstamppot met Brie en Walnoten

Een romige stamppot met spitskool, knapperige spekjes, brie en walnoten voor een heerlijke herfstmaaltijd.
Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 300 gram spitskool fijn gesneden
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • 200 gram spekreepjes
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 500 gram aardappelen gepureerd
  • 1 oranje paprika in stukjes
  • 1 handje walnoten in brokjes
  • 100 gram brie in plakjes

Instructies

  • Verhit een braadpan op hoge temperatuur en voeg de spekreepjes, paprika, spitskool, sjalot en knoflook toe.
  • Laat het geheel even op hoge temperatuur bakken en daarna 10 minuten sudderen.
  • Bereid ondertussen de aardappelpuree.
  • Giet de inhoud van de braadpan af, maar behoud een klein beetje van het vocht.
  • Voeg het mengsel toe aan de aardappelpuree en roer goed door.
  • Voeg de walnoten en brie toe aan de stamppot.
  • Verwarm het geheel nog even goed door en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, die goed samengaat met de romigheid van de brie en de hartige smaken van de spekjes.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 17 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter