Romige spruitjespuree

Een kom spruitjespuree met een romige textuur en felgroene kleur, gegarneerd met geraspte nootmuskaat en een smeltende klont boter, geserveerd op een rustieke houten tafel met een lepel en een schaaltje boter op de achtergrond.

Romige spruitjespuree

Een smaakvolle en romige spruitjespuree, perfect als bijgerecht bij een vleesschotel of een vegetarische maaltijd.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg spruitjes
  • 2 koffielepels bloem
  • 1 dl melk
  • 50 g boter
  • Nootmuskaat naar smaak
  • Zout en peper

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon door de buitenste fletse blaadjes te verwijderen, maar laat het onderste gedeelte intact.
  • Was de spruitjes grondig en kook ze ongeveer 15 minuten in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Giet de spruitjes af en pureer ze met een pureestamper of staafmixer.
  • Verwarm 25 g boter in een kookpan en voeg de bloem toe.
  • Roer goed door en voeg de melk toe.
  • Laat het mengsel indikken tot een gladde saus.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
  • Meng de saus door de spruitjespuree en voeg de resterende boter toe.
  • Klop krachtig tot een luchtige puree ontstaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de spruitjespuree als bijgerecht bij een vleesschotel of een vegetarische maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 7 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter