Romige Spruitjesstamppot met Kruidenroomkaas

Romige spruitjesstamppot met kruidenroomkaas, geserveerd in een rustiek keramisch schaaltje. De stamppot is fluweelzacht en goed gemengd met malse spruitjes en gesmolten kruidenroomkaas voor extra romigheid.

Romige Spruitjesstamppot met Kruidenroomkaas

Een smeuïge stamppot met zachte spruitjes en romige kruidenroomkaas. Perfect comfort food voor een koude dag!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in vieren
  • 750 g spruitjes schoongemaakt en grote exemplaren gehalveerd
  • 2 dl melk
  • 200 g kruidenroomkaas
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen en spruitjes samen in een bodem water met zout in 20-25 minuten gaar.
  • Giet het overtollige vocht af.
  • Breng in een steelpan de melk aan de kook en smelt de kruidenroomkaas erin.
  • Stamp de aardappelen en spruitjes fijn tot een grove stamppot.
  • Schenk het kaas-melkmengsel over de stamppot en roer goed door.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gehaktballetjes of geroosterde noten voor extra bite.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij de romige textuur van deze stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch