Romige Spruitjesstamppot met Kruidenroomkaas
Een smeuïge stamppot met zachte spruitjes en romige kruidenroomkaas. Perfect comfort food voor een koude dag!
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen geschild en in vieren
- 750 g spruitjes schoongemaakt en grote exemplaren gehalveerd
- 2 dl melk
- 200 g kruidenroomkaas
- Zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen en spruitjes samen in een bodem water met zout in 20-25 minuten gaar.
- Giet het overtollige vocht af.
- Breng in een steelpan de melk aan de kook en smelt de kruidenroomkaas erin.
- Stamp de aardappelen en spruitjes fijn tot een grove stamppot.
- Schenk het kaas-melkmengsel over de stamppot en roer goed door.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gehaktballetjes of geroosterde noten voor extra bite.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past perfect bij de romige textuur van deze stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g