Romige Stamppot met Bladspinazie en Spekjes

Een rustieke foto van romige stamppot met bladspinazie en spekjes, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met fijngesneden verse spinazie, wat zorgt voor een levendige groene kleur. Krokant gebakken spekjes zijn eroverheen gestrooid voor extra smaak. Een drizzle gesmolten boter en een snufje versgemalen zwarte peper maken het gerecht compleet. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra spinazie en spek, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Romige Stamppot met Bladspinazie en Spekjes

Een smeuïge stamppot van aardappelen, bladspinazie en romige Boursin, verrijkt met knapperig spek en gebakken paprika. Een heerlijk hartig gerecht met een twist!
Porties: 2
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g aardappelen geschild en in stukken
  • 1 pak bladspinazie 450 g
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g ontbijtspek in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 kleine paprika in blokjes
  • 1 klein pakje Boursin met peper 80 g
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in een laagje water met een snufje zout in ± 20 minuten gaar.
  • Verwarm de bladspinazie in een pannetje of magnetron.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes knapperig.
  • Voeg de gesnipperde ui en paprikablokjes toe en bak deze 4 minuten mee.
  • Giet de aardappelen af, schud ze droog en stamp ze fijn.
  • Meng de aardappelpuree met het spek-paprikamengsel, de spinazie en de Boursin tot een smeuïge stamppot.
  • Breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met pittige gehaktballetjes of een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte Viognier past goed bij de romige en hartige smaken van de stamppot.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch