Een rustieke foto van stamppot met kerstomaatjes, ham en mozzarella, geserveerd in een keramieken ovenschaal op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met sappige kwartjes kerstomaat, dunne reepjes gegrilde ham en fijngesneden bieslook. Plakjes verse mozzarella zijn er bovenop gelegd en licht gesmolten onder de grill. Geroosterde pijnboompitten zijn over het gerecht gestrooid voor een knapperige toets. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra tomaatjes, ham en mozzarella, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Romige Stamppot met Kerstomaatjes, Ham en Mozzarella

Een romige stamppot met frisse kerstomaatjes, hartige ham en smeuïge mozzarella, afgemaakt met knapperige pijnboompitten en een krokant gegratineerd laagje.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingredients

  • kg aardappelen geschild en in stukken
  • dl melk
  • ½ dl Room Culinair
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bakje kerstomaatjes in vieren
  • 200 g gegrilde achterham in reepjes
  • 2 eetlepels bieslook fijngesneden
  • 2 mozzarella’s in dunne plakken
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructions

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  • Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze grof.
  • Voeg melk, Room Culinair en boter toe en meng tot een smeuïge puree.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de kerstomaatjes, ham en bieslook door de puree en doe deze over in een ingevette ovenschaal.
  • Leg de plakken mozzarella over de stamppot en strooi de pijnboompitten erover.
  • Gratineer onder de hete grill in ± 5 minuten tot de kaas gesmolten en licht gekleurd is.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade met balsamicodressing.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Chianti of een lichte Merlot past goed bij de smaken van de tomaat, ham en mozzarella.

Voedingswaarden

Calories: 680 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Stamppot / Vlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden