Romige Stamppot met Kerstomaatjes, Ham en Mozzarella
Een romige stamppot met frisse kerstomaatjes, hartige ham en smeuïge mozzarella, afgemaakt met knapperige pijnboompitten en een krokant gegratineerd laagje.
Equipment
- grill
Ingredients
Instructions
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Kook de aardappelen in gezouten water in ± 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze grof.
- Voeg melk, Room Culinair en boter toe en meng tot een smeuïge puree.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de kerstomaatjes, ham en bieslook door de puree en doe deze over in een ingevette ovenschaal.
- Leg de plakken mozzarella over de stamppot en strooi de pijnboompitten erover.
- Gratineer onder de hete grill in ± 5 minuten tot de kaas gesmolten en licht gekleurd is.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met een frisse rucolasalade met balsamicodressing.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn zoals een Chianti of een lichte Merlot past goed bij de smaken van de tomaat, ham en mozzarella.
Voedingswaarden
Calories: 680 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 30 g | Vet: 28 g | Zout: 2 g | Sugar: 6 g