Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 1 grote ui in dunne schijfjes gesneden
- 1 paprika in reepjes gesneden
- 400 gram mager hertenvlees in dunne reepjes gesneden
- 225 gram kastanjechampignons
- 4 eetlepels rode wijn
- 4 eetlepels cognac
- 150 ml zure room
- Peterselie fijngehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- Versgemalen peper & zout
Instructies
- Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de ui en paprika toe.
- Laat alles ongeveer 6 minuten zachtjes bakken.
- Haal de paprika en ui uit de pan en zet ze apart.
- Doe de reepjes hertenvlees in dezelfde pan, samen met de champignons, en sauteer 3 à 4 minuten op hoog vuur.
- Flambeer vervolgens met de cognac.
- Voeg nu de paprika, ui en de rode wijn toe en laat het een beetje inkoken.
- Voeg de zure room, fijngehakte peterselie en het paprikapoeder toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze romige Stroganoff van Hertenvlees met aardappelpuree of pasta. Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon, past perfect bij dit gerecht.