Romige Tagliatelle met Doperwtensaus en Knapperige Parmaham
Ingrediënten
- 250 gr verse tagliatelle koelvak
- 1 ui gesnipperd
- 1 eetlepel olijfolie
- 450 g doperwten diepvries, bevroren
- ½ tablet groentebouillon
- 125 ml kookroom
- 300 g parmaham in reepjes gesneden
Instructies
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Fruit de ui glazig in de olie.
- Houd een derde van de doperwten apart, bak de rest 1 minuut met de ui mee.
- Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 150 ml heet water toe.
- Kook de doperwten in 4-5 minuten gaar.
- Neem de pan van het vuur en roer de room erdoor.
- Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
- Voeg de achtergehouden doperwten toe en verwarm de saus zachtjes tot de erwten beetgaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper. Schep de tagliatelle door de saus.
- Verdeel de pasta over de borden en leg de parmaham er in rolletjes op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker en gezond: vervang de parmaham eens door gerookte zalmsnippers.