Romige Tagliatelle met Doperwtensaus en Knapperige Parmaham

Romige Tagliatelle met Doperwtensaus en Knapperige Parmaham

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr verse tagliatelle koelvak
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 g doperwten diepvries, bevroren
  • ½ tablet groentebouillon
  • 125 ml kookroom
  • 300 g parmaham in reepjes gesneden

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Fruit de ui glazig in de olie.
  • Houd een derde van de doperwten apart, bak de rest 1 minuut met de ui mee.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 150 ml heet water toe.
  • Kook de doperwten in 4-5 minuten gaar.
  • Neem de pan van het vuur en roer de room erdoor.
  • Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg de achtergehouden doperwten toe en verwarm de saus zachtjes tot de erwten beetgaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Schep de tagliatelle door de saus.
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de parmaham er in rolletjes op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker en gezond: vervang de parmaham eens door gerookte zalmsnippers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken