Romige tiramisu met yoghurt en ricotta

Romige tiramisu met yoghurt en ricotta

Deze luchtige tiramisu met mascarpone, yoghurt en ricotta is een verrassend lichte versie van de Italiaanse klassieker — perfect voor elk seizoen.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el geraspte chocolade of cacao
  • 1 tl vanilleessence
  • 1 ½ dl sterke zwarte koffie
  • 1 ¼ dl yoghurt
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 g ricotta
  • 175 g lange vingers
  • 2 el cognac
  • 250 g mascarpone
  • 3 eiwitten

Instructies

  • Meng cognac en koffie in een schaal.
  • Doop er even de lange vingers in en leg die op de bodem van een glazen schaal.
  • Roer de mascarpone, yoghurt, ricotta, suiker en vanille door elkaar.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het kaasmengsel.
  • Schep de helft over de lange vingers.
  • Bevochtig de rest van de lange vingers en leg ze op het kaasmengsel.
  • Schep daar de rest van het kaasmengsel over en bestrooi met de chocolade.
  • Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer in mooie glaasjes met een muntblaadje bovenop voor een feestelijk effect.
Wijnadvies:

Een glas Vin Santo of een lichte Moscato past heerlijk bij dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 7 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Zuivel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch