Romige tiramisu met yoghurt en ricotta

Luchtige tiramisu met yoghurt en ricotta op een rustieke houten tafel, afgemaakt met cacao en chocolade.

Romige tiramisu met yoghurt en ricotta

Deze luchtige tiramisu met mascarpone, yoghurt en ricotta is een verrassend lichte versie van de Italiaanse klassieker — perfect voor elk seizoen.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el geraspte chocolade of cacao
  • 1 tl vanilleessence
  • 1 ½ dl sterke zwarte koffie
  • 1 ¼ dl yoghurt
  • 125 g kristalsuiker
  • 125 g ricotta
  • 175 g lange vingers
  • 2 el cognac
  • 250 g mascarpone
  • 3 eiwitten

Instructies

  • Meng cognac en koffie in een schaal.
  • Doop er even de lange vingers in en leg die op de bodem van een glazen schaal.
  • Roer de mascarpone, yoghurt, ricotta, suiker en vanille door elkaar.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het kaasmengsel.
  • Schep de helft over de lange vingers.
  • Bevochtig de rest van de lange vingers en leg ze op het kaasmengsel.
  • Schep daar de rest van het kaasmengsel over en bestrooi met de chocolade.
  • Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer in mooie glaasjes met een muntblaadje bovenop voor een feestelijk effect.
Wijnadvies:

Een glas Vin Santo of een lichte Moscato past heerlijk bij dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 7 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Zuivel
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch