Romige tiramisu met yoghurt en ricotta
Deze luchtige tiramisu met mascarpone, yoghurt en ricotta is een verrassend lichte versie van de Italiaanse klassieker — perfect voor elk seizoen.
Equipment
- handmixer
- Lepel
Ingrediënten
- 1 el geraspte chocolade of cacao
- 1 tl vanilleessence
- 1 ½ dl sterke zwarte koffie
- 1 ¼ dl yoghurt
- 125 g kristalsuiker
- 125 g ricotta
- 175 g lange vingers
- 2 el cognac
- 250 g mascarpone
- 3 eiwitten
Instructies
- Meng cognac en koffie in een schaal.
- Doop er even de lange vingers in en leg die op de bodem van een glazen schaal.
- Roer de mascarpone, yoghurt, ricotta, suiker en vanille door elkaar.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het kaasmengsel.
- Schep de helft over de lange vingers.
- Bevochtig de rest van de lange vingers en leg ze op het kaasmengsel.
- Schep daar de rest van het kaasmengsel over en bestrooi met de chocolade.
- Zet de tiramisu een paar uur in de koelkast voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer in mooie glaasjes met een muntblaadje bovenop voor een feestelijk effect. Wijnadvies:
Een glas Vin Santo of een lichte Moscato past heerlijk bij dit dessert.
Serveer in mooie glaasjes met een muntblaadje bovenop voor een feestelijk effect. Wijnadvies:
Een glas Vin Santo of een lichte Moscato past heerlijk bij dit dessert.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 7 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 22 g