Romige Vanille Dessert met Bitterkoekjes

Romige Vanille Dessert met Bitterkoekjes

Romige Vanille Dessert met Bitterkoekjes

Porties: 4 personen
(plus koeltijd) 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • hoge glazen
  • Schaal met een inhoud van 2 liter
  • spuitzak met grove kartelmond,

Ingrediënten

  • 1 zakje bitterkoekjes 250g
  • 3 eetlepels amandellikeur
  • 2 eetlepels kersenjam
  • ¼ liter + ⅛ liter slagroom
  • 75 g suiker
  • 1 pak vanillevla 1 liter
  • 25 g pure chocolade

Instructies

  • Leg de bitterkoekjes met de onderkant naar boven op een plat bord.
  • Besprenkel de bitterkoekjes met amandellikeur en bestrijk ze dun met kersenjam.
  • Klop in een kom ¼ liter slagroom stijf met 50g suiker.
  • Klop de vanillevla door de opgeklopte slagroom.
  • Verdeel in een schaal afwisselend lagen vanillevla en bitterkoekjes, zodat de bovenste laag vanillevla is.
  • Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Klop de resterende slagroom met de overgebleven suiker stijf.
  • Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
  • Rasp de pure chocolade grof boven een kom.

Bereiding bij serveren:

  • Spuit grote rozetten slagroom op de vanilleroom.
  • Garneer het geheel met chocoladerasp.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige vanille dessert gaat goed samen met een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst / Verjaardag