Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- hoge glazen
- Schaal met een inhoud van 2 liter
- spuitzak met grove kartelmond,
Ingrediënten
- 1 zakje bitterkoekjes 250g
- 3 eetlepels amandellikeur
- 2 eetlepels kersenjam
- ¼ liter + ⅛ liter slagroom
- 75 g suiker
- 1 pak vanillevla 1 liter
- 25 g pure chocolade
Instructies
- Leg de bitterkoekjes met de onderkant naar boven op een plat bord.
- Besprenkel de bitterkoekjes met amandellikeur en bestrijk ze dun met kersenjam.
- Klop in een kom ¼ liter slagroom stijf met 50g suiker.
- Klop de vanillevla door de opgeklopte slagroom.
- Verdeel in een schaal afwisselend lagen vanillevla en bitterkoekjes, zodat de bovenste laag vanillevla is.
- Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Klop de resterende slagroom met de overgebleven suiker stijf.
- Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
- Rasp de pure chocolade grof boven een kom.
Bereiding bij serveren:
- Spuit grote rozetten slagroom op de vanilleroom.
- Garneer het geheel met chocoladerasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige vanille dessert gaat goed samen met een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 22 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 30 g