Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige Vanille Dessert met Bitterkoekjes
Porties:
4
personen
(plus koeltijd)
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hoge glazen
Schaal met een inhoud van 2 liter
spuitzak met grove kartelmond,
Ingrediënten
▢
1
zakje
bitterkoekjes
250g
▢
3
eetlepels
amandellikeur
▢
2
eetlepels
kersenjam
▢
¼
liter
+ ⅛ liter slagroom
▢
75
g
suiker
▢
1
pak
vanillevla
1 liter
▢
25
g
pure chocolade
Instructies
Leg de bitterkoekjes met de onderkant naar boven op een plat bord.
Besprenkel de bitterkoekjes met amandellikeur en bestrijk ze dun met kersenjam.
Klop in een kom ¼ liter slagroom stijf met 50g suiker.
Klop de vanillevla door de opgeklopte slagroom.
Verdeel in een schaal afwisselend lagen vanillevla en bitterkoekjes, zodat de bovenste laag vanillevla is.
Zet de schaal afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Klop de resterende slagroom met de overgebleven suiker stijf.
Doe dit in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Rasp de pure chocolade grof boven een kom.
Bereiding bij serveren:
Spuit grote rozetten slagroom op de vanilleroom.
Garneer het geheel met chocoladerasp.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige vanille dessert gaat goed samen met een zoete witte wijn zoals een Muscat of een dessertwijn.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst
/
Verjaardag