Romige Visstamppot met Kabeljauw en Schorseneren
Deze romige visstamppot met kabeljauw, schorseneren en een vleugje citroen is een smaakvolle en voedzame maaltijd met een verrassend zachte textuur.
Equipment
- kookpan
- Stoompan of stoommandje
- Aardappelstamper of mixer
- mes
Ingrediënten
- 1 ½ kg aardappels afkokers
- Zout & peper
- 400 g kabeljauwfilet
- 400 g geschilde schorseneren in blokjes
- 1 dl melk
- 2 eieren
- 25 g boter
- 100 g rauwe ham in flinterdunne reepjes
- 3 eetlepels peterselie fijngehakt
- 2 theelepels citroensap
Instructies
- Kook de aardappelen in water met 2 theelepels zout in ongeveer 25 minuten gaar.
- Spoel de kabeljauw af en stoom de vis ongeveer 5 minuten in een stoompan of stoommandje boven kokend water tot hij uit elkaar valt.
- Kook de schorseneren 20 minuten in water met zout tot ze zacht zijn.
- Pureer de aardappelen met een stamper of mixer en roer de melk, eieren, boter, zout en peper erdoor tot een smeuïge puree ontstaat.
- Schep de gestoomde kabeljauw, de gekookte schorseneren en de hamreepjes door de puree en verwarm het geheel op matig vuur nog ongeveer 5 minuten.
- Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte peterselie en het citroensap toe en meng goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze visstamppot met een frisse groene salade en een scheutje extra citroensap voor een lichte, verfrissende touch.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij deze romige visstamppot.
Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 48 g | Protein: 35 g | Vet: 19 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 4 g