Romige Waterkerssoep

Porties: 6 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
koelen 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 8 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 250 gr waterkers grof gehakt
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 5 takjes dragon
  • 2 dl slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroensap

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en bak 3/4 van de lente-ui gedurende 5 minuten zacht.
  • Voeg de grof gehakte waterkers toe en bak nog eens 5 minuten mee.
  • Voeg de kippenbouillontabletten, 3 takjes dragon en 1 liter water toe.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  • Verwijder de dragon en pureer de soep met een staafmixer of blender.
  • Laat de soep 1 1/2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Voeg voor het serveren de room toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  • Hak de overgebleven dragon fijn en garneer de soep met dragon en lente-ui.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Voor een andere smaakvariatie kun je de waterkers vervangen door spinazie.
Serveer deze verfrissende waterkerssoep als voorgerecht voor een smaakvolle start van de maaltijd.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm
Feestdagen etc Kerst