Romige Waterkersstamppot met Mosterdkaas en Ham

Een rustieke foto van waterkersstamppot, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De smeuïge aardappelpuree is gemengd met fijngesneden verse waterkers, wat zorgt voor een levendige groene tint. Krokante spekjes of geroosterde noten geven een extra bite. Een drizzle gesmolten boter en een snufje versgemalen zwarte peper maken het gerecht compleet. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra waterkers en een schaaltje boter, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Romige Waterkersstamppot met Mosterdkaas en Ham

Deze romige waterkersstamppot met mosterdkaas en ham combineert hartige en pittige smaken voor een heerlijk smeuïge maaltijd.
Porties: 2
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardappels
  • Zout
  • 150 g waterkers
  • 100 g achterham dikke plak
  • 100 g mosterdkaas dikke plak
  • 15 g boter
  • ½ dl melk
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Was de waterkers, verwijder de grove steeltjes en snijd de waterkers enkele malen door.
  • Snijd de ham en de mosterdkaas in kleine blokjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  • Voeg de boter en de melk toe en roer tot een smeuïge puree.
  • Schep de waterkers, ham en mosterdkaas door de puree en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Warm de stamppot al roerend goed door en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Serveertip:
Serveer deze stamppot met een frisse paprika-rozijnensaus of een knapperige salade voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittige mosterdkaas en het lichte bittertje van de waterkers.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden