Romige Waterkersstamppot met Mosterdkaas en Ham
Deze romige waterkersstamppot met mosterdkaas en ham combineert hartige en pittige smaken voor een heerlijk smeuïge maaltijd.
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 500 g aardappels
- Zout
- 150 g waterkers
- 100 g achterham dikke plak
- 100 g mosterdkaas dikke plak
- 15 g boter
- ½ dl melk
- Versgemalen peper
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en kook ze in een pan met weinig water en zout in ongeveer 15 minuten gaar.
- Was de waterkers, verwijder de grove steeltjes en snijd de waterkers enkele malen door.
- Snijd de ham en de mosterdkaas in kleine blokjes.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Voeg de boter en de melk toe en roer tot een smeuïge puree.
- Schep de waterkers, ham en mosterdkaas door de puree en breng op smaak met versgemalen peper.
- Warm de stamppot al roerend goed door en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze stamppot met een frisse paprika-rozijnensaus of een knapperige salade voor extra smaak en textuur.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij de pittige mosterdkaas en het lichte bittertje van de waterkers.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 2 g