Romige Witlofstamppot met Ham en Kaas
Een heerlijke witlofstamppot met ham, wortel en romige belegen kaas, afgemaakt met een vleugje nootmuskaat en verse selderij voor extra smaak.
Equipment
- ruime pan
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in ± 25 minuten gaar.
- Stamp de aardappelen met de melk, 75 g boter, nootmuskaat, zout en peper tot een smeuïge puree.
- Kook de wortelblokjes ± 10 minuten in gezouten water en giet af.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de hamblokjes in ± 5 minuten goudbruin.
- Meng de witlof, wortel en hamblokjes met 1 eetlepel braadvocht door de puree.
- Voeg de kaasblokjes toe en warm alles al omscheppend ± 5 minuten op middelhoog vuur door.
- Garneer de stamppot met verse selderij en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met grove mosterd of een frisse appelcompote voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een ronde en zachte witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en hartige smaken van deze stamppot.
Voedingswaarden
Calories: 620 kcal | koolhydraten: 70 g | Protein: 28 g | Vet: 28 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 7 g