Romige Wortel-Gorgonzola Risotto
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 2 uien
- 6 el olijfolie
- 400 g risottorijst
- 800 g winterpeen
- 180 g gorgonzola kaas
- 1 zakje verse peterselie 30 g
- 200 ml room culinair
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan.
- Bak de helft van de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze gedurende 1 minuut mee tot de korrels glanzen.
- Breng op smaak met zout en peper en voeg beetje bij beetje 1200 ml water toe.
- Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes.
- Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan.
- Bak de rest van de ui samen met de winterpeen gedurende 4 minuten.
- Dek de pan af en laat de wortel in ongeveer 15 minuten beetgaar stoven.
- Snijd de gorgonzola in stukken en knip de peterselie fijn.
- Schep de room culinair en de helft van de fijngeknipte peterselie door de risotto.
- Verdeel de gorgonzola over de gestoofde wortel en laat deze een beetje smelten.
- Verdeel de risotto over vier borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
- Schep voorzichtig de gestoofde wortel naast de risotto op de borden
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze romige risotto met de pittige smaak van gorgonzola vraagt om een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Barbera.Voedingswaarden
Calories: 700 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 15 g | Vet: 35 g | Sugar: 10 g