Romige Wortel-Gorgonzola Risotto

Romige Wortel-Gorgonzola Risotto

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 6 el olijfolie
  • 400 g risottorijst
  • 800 g winterpeen
  • 180 g gorgonzola kaas
  • 1 zakje verse peterselie 30 g
  • 200 ml room culinair

Instructies

  • Pel en snipper de uien.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de helft van de gesnipperde ui gedurende 1 minuut.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze gedurende 1 minuut mee tot de korrels glanzen.
  • Breng op smaak met zout en peper en voeg beetje bij beetje 1200 ml water toe.
  • Maak de winterpeen schoon en snijd deze in plakjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Bak de rest van de ui samen met de winterpeen gedurende 4 minuten.
  • Dek de pan af en laat de wortel in ongeveer 15 minuten beetgaar stoven.
  • Snijd de gorgonzola in stukken en knip de peterselie fijn.
  • Schep de room culinair en de helft van de fijngeknipte peterselie door de risotto.
  • Verdeel de gorgonzola over de gestoofde wortel en laat deze een beetje smelten.
  • Verdeel de risotto over vier borden en bestrooi met de rest van de peterselie.
  • Schep voorzichtig de gestoofde wortel naast de risotto op de borden

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze romige risotto met de pittige smaak van gorgonzola vraagt om een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Barbera.

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 75 g | Protein: 15 g | Vet: 35 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kaas / Rijst
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch