Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Romige Zalmquiche uit de Airfryer

Een heerlijke zalmquiche uit de Airfryer: krokante korst met een zachte, romige vulling van zalm en bosuitjes.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g zalmfilet in blokjes
  • ½ eetlepel citroensap
  • Versgemalen zwarte peper
  • 100 g bloem
  • 50 g koude boter in blokjes
  • 2 eieren + 1 dooier
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 bosuitje in stukken van 1 cm
  • Kleine lage taartvorm van 15 cm, ingevet

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
  • Meng de zalmblokjes met het citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Laat even staan.
  • Meng in een kom de bloem met de koude boter, eidooier en ½ eetlepel koud water tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van 18 cm.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het goed aan de rand aan en snijd het overtollige deeg weg.
  • Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, zout en peper.
  • Schenk dit mengsel in de taartbodem.
  • Leg de zalmblokjes en bosuitjes gelijkmatig over de vulling.
  • Zet de taartvorm in het mandje van de Airfryer en bak de quiche 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Verfrissende Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hartige taart / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk