Romige Zalmquiche uit de Airfryer
Een heerlijke zalmquiche uit de Airfryer: krokante korst met een zachte, romige vulling van zalm en bosuitjes.
Equipment
- Taartvorm (15 cm)
- mes
Ingrediënten
- 150 g zalmfilet in blokjes
- ½ eetlepel citroensap
- Versgemalen zwarte peper
- 100 g bloem
- 50 g koude boter in blokjes
- 2 eieren + 1 dooier
- 3 eetlepels slagroom
- 1 bosuitje in stukken van 1 cm
- Kleine lage taartvorm van 15 cm, ingevet
Instructies
- Verwarm de Airfryer voor op 180°C.
- Meng de zalmblokjes met het citroensap, zout en peper naar smaak.
- Laat even staan.
- Meng in een kom de bloem met de koude boter, eidooier en ½ eetlepel koud water tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap van 18 cm.
- Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het goed aan de rand aan en snijd het overtollige deeg weg.
- Klop de eieren los met de slagroom, mosterd, zout en peper.
- Schenk dit mengsel in de taartbodem.
- Leg de zalmblokjes en bosuitjes gelijkmatig over de vulling.
- Zet de taartvorm in het mandje van de Airfryer en bak de quiche 20 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Verfrissende Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 20 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g