Romige Zuurkoolsoep met Kip

Romige Zuurkoolsoep met Kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • eetlepel bloem
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 liter kippenbouillon van tablet, glutenvrij indien nodig
  • 500 g zuurkool mild
  • 4 kipfilets
  • ½ rode paprika in blokjes
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit 1½ eetlepel boter in een soeppan en bak de fijngesnipperde ui met de geperste knoflook op laag vuur in ongeveer 5 minuten lichtbruin.
  • Strooi de bloem en komijnpoeder over de gebakken ui en bak dit nog 1 minuut zachtjes mee.
  • Voeg een scheut kippenbouillon toe aan de pan en roer met een houten pollepel tot er een gladde saus ontstaat.
  • Voeg de rest van de kippenbouillon geleidelijk toe, terwijl je blijft roeren, totdat de soep aan de kook komt.
  • Meng de zuurkool door de soep en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
  • Bestrooi ondertussen de kipfilets met peper naar smaak.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de kipfilets schuin in plakken.
  • Roer de blokjes rode paprika door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de romige zuurkoolsoep met kip over diepe borden en leg de plakjes gebakken kipfilet erin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc past goed bij de romige textuur van de soep en de smaak van de kip.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Soep
Land van herkomst Nederland