Romige Zuurkoolsoep met Kip
Equipment
- soeppan
- Houten pollepel
Ingrediënten
- 50 g boter
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1½ eetlepel bloem
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 liter kippenbouillon van tablet, glutenvrij indien nodig
- 500 g zuurkool mild
- 4 kipfilets
- ½ rode paprika in blokjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit 1½ eetlepel boter in een soeppan en bak de fijngesnipperde ui met de geperste knoflook op laag vuur in ongeveer 5 minuten lichtbruin.
- Strooi de bloem en komijnpoeder over de gebakken ui en bak dit nog 1 minuut zachtjes mee.
- Voeg een scheut kippenbouillon toe aan de pan en roer met een houten pollepel tot er een gladde saus ontstaat.
- Voeg de rest van de kippenbouillon geleidelijk toe, terwijl je blijft roeren, totdat de soep aan de kook komt.
- Meng de zuurkool door de soep en laat het geheel nog 15 minuten zachtjes koken.
- Bestrooi ondertussen de kipfilets met peper naar smaak.
- Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de kipfilets schuin in plakken.
- Roer de blokjes rode paprika door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de romige zuurkoolsoep met kip over diepe borden en leg de plakjes gebakken kipfilet erin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc past goed bij de romige textuur van de soep en de smaak van de kip.Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Sugar: 3 g