Rondo's met Vanillecrème en Aardbeien
Deze heerlijke rondo's gevuld met romige vanillecrème en verse aardbeien zijn perfect voor een feestelijke gelegenheid of een zomerse traktatie. De combinatie van knapperig bladerdeeg en zachte vanillecrème maakt ze onweerstaanbaar!
Equipment
- Uitsteekvorm of glas (ca. 10 cm diameter)
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
Voor de vanillecrème:
- 15 g vanillepuddingpoeder
- ¼ liter melk
- 4 eetlepels suiker
- 2 blaadjes gelatine
- Scheutje rum
- 250 g slagroom
- Aardbeien om te garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Meng een beetje melk met het vanillepuddingpoeder tot een glad mengsel.
- Breng de rest van de melk samen met de suiker aan de kook en voeg al roerend het vanillepuddingmengsel toe.
- Breng opnieuw aan de kook.
- Voeg de uitgeknepen gelatine en een scheutje rum toe aan de warme pudding.
- Roer de crème koud en spatel tot slot de geklopte slagroom erdoorheen.
- Zet de vanillecrème in de koelkast om goed door te koelen.
- Haal het bladerdeeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het bladerdeeg uit en steek met een vorm of glas ringen van ca. 10 cm diameter uit.
- Prik met een vork meerdere keren in het deeg om luchtbellen te voorkomen.
- Bak de rondo's goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten.
- Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Verdeel de gekoelde vanillecrème over de afgekoelde bladerdeegrondo's en garneer met stukjes verse aardbei.
Notities / Tips / Wijnadvies
De vanillecreme beslist enkele uren voor het serveren bereiden, zodat het goed gekoeld is. Dan krijgt het de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een avond van te voren maken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte mousserende wijn zoals een Prosecco of een zoete dessertwijn zoals Moscato.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 10 g