Rood fruit cheesecake met romige vulling

Een rood fruit cheesecake, rijkelijk belegd met verse bramen, frambozen, aardbeien en rode bessen, licht bestrooid met poedersuiker en geserveerd op een witte taartschotel op een rustieke houten tafel.

Rood fruit cheesecake met romige vulling

Een heerlijke cheesecake met een romige roomkaasvulling en een topping van vers rood fruit. Perfect als feestelijk dessert of bij de koffie.
Porties: 6 punten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
  • 400 g roomkaas
  • 120 g suiker
  • 2 eieren
  • 80 g bramen
  • 80 g frambozen
  • 80 g aardbeien in vieren gesneden
  • 50 g rode bessen
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • 1 ei geklutst (om te bestrijken)
  • Poedersuiker voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee.
  • Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Klop met een mixer de suiker, eieren en roomkaas tot een glad en romig mengsel.
  • Giet de roomkaasvulling over de deegbodem en strijk glad.
  • Bestrijk de randen van het deeg met het geklutste ei.
  • Bak de cheesecake onderin de oven gedurende 30-35 minuten tot hij stevig is.
  • Bedek de taart met aluminiumfolie als deze te snel kleurt.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen.
  • Beleg de bovenkant met het rood fruit en bestrooi met poedersuiker vlak voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de cheesecake met een extra toef slagroom of een bolletje vanille-ijs voor een luxe touch.
Wijnadvies:
Een glas mousserende wijn, zoals Prosecco of Moscato d’Asti, past perfect bij de frisse smaak van het rood fruit en de romige vulling van de cheesecake.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Taart
Land van herkomst America
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch