Roodbaarsfilet met aubergine
Aller Hande 1996
Equipment
- ovenschaal 20 x 30 cm,
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
- Aardappels in pan met weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
- Intussen aubergine schillen en in plakken van 1/2 cm dikte snijden.
- Plakken in blokjes van 1/2 cm snijden.
- Ui pellen en fijnsnipperen.
- Knoflook pellen en fijnsnipperen.
- In pan 6 eetlepels olie verhitten.
- Ui en knoflook 4 minuten zachtjes fruiten.
- Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
- Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaten elk in 8 stukken snijden.
- Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
- Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
- Tijm, suiker en azijn toevoegen en 3 minuten zachtjes laten koken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Aardappels elk in 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
- Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
- Schaal 8 minuten in midden van oven zetten.
- Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
- In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
- Vis in 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
- Compote van aubergine over vier borden verdelen.
- Vis erop leggen.
- Aardappels ernaast scheppen.