Roodfruitmoes met room
Allerhande 2002
Equipment
- schenkkan
Ingrediënten
- 500 g rode bessen
- 250 g aardbeien
- 200 g frambozen
- 75 g suiker
- 1 el maizena
- 250 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
Instructies
- Fruit voorzichtig in zeef wassen en goed laten uitlekken.
- Bessen van takjes rissen.
- Kroontjes van aardbeien verwijderen.
- In keukenmachine fruit pureren.
- Boven pan fruitpuree door zeef wrijven (zo dat alleen de pitjes in zeef achterblijven).
- Suiker erdoor roeren.
- Puree op zacht vuur aan de kook brengen en suiker al roerende oplossen.
- In kopje maizena met 1-2 el koud water tot papje roeren en al roerende aan fruitmoes toevoegen. Blijven roeren tot moes licht gebonden is.
- Moes in 6 hoge coupes of schaaltjes schenken en laten afkoelen.
- In koelkastt minstens 1 uur door en door koud laten worden.
- In schenkkan slagroom en vanillesuiker door elkaar roeren.
- Coupes met moes op buffet zetten en room ernaast zetten. Ieder kan zelf een scheutje room over de fruitmoes schenken.