Roodfruitmoes met room

Allerhande 2002
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g rode bessen
  • 250 g aardbeien
  • 200 g frambozen
  • 75 g suiker
  • 1 el maizena
  • 250 ml slagroom
  • 3 zakjes vanillesuiker

Instructies

  • Fruit voorzichtig in zeef wassen en goed laten uitlekken.
  • Bessen van takjes rissen.
  • Kroontjes van aardbeien verwijderen.
  • In keukenmachine fruit pureren.
  • Boven pan fruitpuree door zeef wrijven (zo dat alleen de pitjes in zeef achterblijven).
  • Suiker erdoor roeren.
  • Puree op zacht vuur aan de kook brengen en suiker al roerende oplossen.
  • In kopje maizena met 1-2 el koud water tot papje roeren en al roerende aan fruitmoes toevoegen. Blijven roeren tot moes licht gebonden is.
  • Moes in 6 hoge coupes of schaaltjes schenken en laten afkoelen.
  • In koelkastt minstens 1 uur door en door koud laten worden.
  • In schenkkan slagroom en vanillesuiker door elkaar roeren.
  • Coupes met moes op buffet zetten en room ernaast zetten. Ieder kan zelf een scheutje room over de fruitmoes schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Scandinavië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch