Roompudding met aardbeien

Roompudding met aardbeien

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 4 timbaaltjes of soufflévormpjes inhoud 150 ml

Ingrediënten

  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 4 dl slagroom
  • 75 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g aardbeien
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 takje basilicum
  • 1 theelepel olie om in te vetten

Instructies

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken.
  • In pan helft van slagroom met 50 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. 4 minuten heel zachtjes laten koken.
  • Gelatine goed uitknijpen en al roerend in roommengsel oplossen.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Timbaaltjes invetten.
  • In kom rest van slagroom stijfkloppen.
  • Lauwwarm room-suikermengsel luchtig erdoor spatelen.
  • Roommengsel in timbaaltjes schenken en in koelkast in 11/2 uur stijf laten worden. Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
  • In kom balsamicoazijn en rest van suiker door elkaar roeren.
  • Aardbeien erdoor scheppen.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Basilicum in fijne reepjes snijden.
  • Timbaaltjes enkele seconden in heet water houden.
  • Bord erop zetten, samen keren en timbaaltje op bord laten glijden.
  • Andere timbaaltjes op zelfde manier storten.
  • Aardbeien erlangs scheppen.
  • Basilicum erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit