Roompudding met aardbeien
Aller Hande 1997
Equipment
- 4 timbaaltjes of soufflévormpjes inhoud 150 ml
Ingrediënten
- 3 blaadjes witte gelatine
- 4 dl slagroom
- 75 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g aardbeien
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 takje basilicum
- 1 theelepel olie om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
- In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken.
- In pan helft van slagroom met 50 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen. 4 minuten heel zachtjes laten koken.
- Gelatine goed uitknijpen en al roerend in roommengsel oplossen.
- Laten afkoelen tot lauwwarm.
- Timbaaltjes invetten.
- In kom rest van slagroom stijfkloppen.
- Lauwwarm room-suikermengsel luchtig erdoor spatelen.
- Roommengsel in timbaaltjes schenken en in koelkast in 11/2 uur stijf laten worden. Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
- In kom balsamicoazijn en rest van suiker door elkaar roeren.
- Aardbeien erdoor scheppen.
- Tot gebruik in koelkast zetten.
Bereiden:
- Basilicum in fijne reepjes snijden.
- Timbaaltjes enkele seconden in heet water houden.
- Bord erop zetten, samen keren en timbaaltje op bord laten glijden.
- Andere timbaaltjes op zelfde manier storten.
- Aardbeien erlangs scheppen.
- Basilicum erover strooien.