Rosbief met Geroosterde Aardappelen en Remouladesaus

Rosbief met geroosterde aardappelen en remouladesaus

Rosbief met Geroosterde Aardappelen en Remouladesaus

Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg rosbief
  • Olie om de rosbief mee in te wrijven
  • Peper
  • Zout met gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 kg aardappels in de schil schoongemaakt en in gelijke stukken gesneden

Voor de remouladesaus:

  • 1-2 augurken fijngehakt
  • Peterselie fijngehakt
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • Bieslook fijngehakt
  • 150 ml yoghurt
  • 5 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout
  • Snufje suiker
  • Citroensap

Instructies

Aardappelen:

  • Verdeel de aardappelen over een braadslede en bestrooi met zout en peper.
  • Meng ze met twee eetlepels olie of gesmolten boter.
  • Rooster de aardappelen in de bovenste richel van de combi-stoomoven.

Rosbief:

  • Wrijf het vlees in met olie, kruiden, peper en zout.
  • Plaats de rosbief op een rooster en schuif het in de oven op het 2e niveau van onder, met daaronder een opvangschaal.
  • Gebruik de bratometer om de gewenste kerntemperatuur in te stellen.
  • Kies in de oven voor het automatische programma 'Braden > Rosbief', waarbij je de gewenste gaarheid kunt selecteren (rood, medium of doorbakken).
  • Als je handmatig wilt instellen, houd dan de kerntemperaturen aan zoals aangegeven.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het rusten in de warmhoudlade of onder aluminiumfolie.

Aardappelen en saus afmaken:

  • Zet de ovenstand op de functie Grill en laat de aardappelen krokant worden onder de grill.
  • Maak ondertussen de remouladesaus door alle ingrediënten ervoor in een kom te mengen.
  • Breng op smaak met peper, zout, suiker en citroensap.

Serveren:

  • Serveer de rosief met de geroosterde aardappelen en de remouladesaus.
  • Garneer eventueel met extra gehakte peterselie en bieslook.
  • Serveer met een frisse salade, zoals Hollandse kropsla, als bijgerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot, past goed bij het vlees en de volle smaak van de remouladesaus.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij
Feestdagen etc Kerst