Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 3 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 4 eetlepels whisky
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels wijnazijn
- 2 cm gember geschild
- 1 stuk rosbief ca. 600 g, op kamertemperatuur
- 75 g waterkers
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de voor op 225°C.
- Verwarm de sinaasappelmarmelade in een steelpannetje met whisky, sinaasappelsap, tomatenketchup en wijnazijn.
- Schil de gemberwortel en pers deze met behulp van een stevige knoflookpers boven de steelpan.
- Breng het glazuurmengsel aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes doorkoken.
- Bak de rosbief op een rooster, met een braadslede eronder, gedurende 10 minuten in de oven.
- Verlaag de oventemperatuur naar 200°C.
- Haal de rosbief uit de oven en bestrijk deze rondom met het sinaasappelglazuur.
- Bak het vlees nog 10 minuten in de braadslede en haal het dan uit de oven om te bestrijken met de rest van het glazuur (bewaar 1 eetlepel).
- Bak de rosbief nog 5 minuten in de oven.
- Verpak de rosbief in dubbel aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.
- Meng de waterkers met 1 eetlepel olijfolie en de rest van het sinaasappelglazuur.
- Snijd de rosbief in dunne plakken en leg ze op een grote schaal.
- Leg de waterkers eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 275 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 24 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 17 g